OKULUMUZ

Hakkımızda

Ülkemizde ki ilk Polis Okulu, Osmanlı İmparatorluğu zamanında 1907 senesinde Selanik şehrinde kurulmuştur. Akabinde; 1909 senesi içerisinde İstanbul, Erzurum, Şam, Beyrut ve Bağdat şehirlerinde beş Polis Okulu daha açılarak eğitim - öğretime başlamıştır.

Balkan Harbi ve 1. Dünya Savaşı’nda alınan müessif mağlubiyetler sonucunda İstanbul ve Erzurum şehirlerinin haricinde ki bahsi geçen vatan topraklarının kaybedilmesiyle, bu iki şehrimizde bulunan Polis Okulları ‘Emniyet Teşkilatı tarihi açısından özel bir anlam taşır’ hale gelmiştir.

Kuruluşundan bu yana ilkokul, ortaokul, lise, yüksekokul ve fakülte mezunu gibi farklı eğitim seviyelerinden gelen polis adaylarına  'Polis Mektebi, Polis Okulu, Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi' adları altında farklı süreçleri kapsayan formasyonlarda eğitim vererek Türk Polis Teşkilatına  on binlerce Polis Memuru kazandırmış olan okulumuz, milletinin tevdi ettiği bu asil görevine 'Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın çatısı altında 'Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi' adıyla devam etmektedir.